Про це йдеться у повідомленні, оприлюдненому в четвер, 20 липня, на сайті НАБУ, передає DW.

Колишнього суддю підозрюють у вчиненні таких передбачених Кримінальним кодексом України правопорушень, як декларування недостовірної інформації та незаконне збагачення.

Повідомлення про підозру екс-судді вручили під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП), зазначили в бюро.

Це – перше повідомлення про підозру серед усіх кримінальних проваджень, досудове розслідування в яких НАБУ та САП проводять на підставі аналізу даних в електронних деклараціях.

За версією слідства, колишній суддя не згадав у електронних деклараціях за 2015-2016-ті роки відомості про транспортні засоби та об'єкти нерухомості, якими користується. Так само колишній служитель Феміди забув про майно, яким володіє та користується його колишня дружина, на загальну суму понад 10 мільйонів гривень.

Хоч подружжя розірвало шлюб ще у 2011 році, воно й надалі проживало разом. Наразі вирішується питання про обрання судді запобіжного заходу. Досудове розслідування кримінального провадження за цими фактами детективи НАБУ розпочали у листопаді 2016 року, йдеться в повідомленні органу.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ