Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) завершило розслідування справи нардепа Ярослава Дубневича, якого підозрюють у розкраданні 93,28 млн гривень «Укрзалізниці».

Про це повідомила пресслужба НАБУ.

Зазначається, що слідчі підозрюють Дубневича в організації схеми, відповідно до якої  протягом 2015 - 2017 років філія «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця» закуповувала стрілочну продукцію за завищеними цінами.

Повідомляється, що дану продукцію виробляє лише Дніпропетровський стрілочний завод, проте «Укрзалізниця» не купувала товар напряму, а залучила до цього двох посередників  ТОВ «Арго» і «Корпорація КРТ» , бенефіціаром одного з яких є Дубневич.

Варто зауважити, що слідчі підмітили, що вартість продукції зростала на кожному етапі.

Зокрема йдеться про те, що Дніпропетровський стрілочний завод продав продукцію «Корпорації КРТ» за 525,9 млн гривень, «Корпорація КРТ» продала її компанії «Арго» за 631,4 млн гривень (+20%), а «Арго» перепродала УЗ за 637,9 млн гривень (+ 1%). При цьому продукція була доставлена «Укрзалізниці» безпосередньо з заводу.

За версією слідства, в результаті цих дій «Укрзалізниця» втратила 93,28 млн гривень, а гроші були розподілені між учасниками корупційної схеми.

Додамо, що розслідування даної справи було розпочате в травні 2016 року, а у січні 2019 року про підозру повідомили сімом особам.

Згодом правоохоронці повідомили про підозру ще одному одному учаснику — колишньому заступнику керівника Філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця».

Вже у травні 2019 року розслідування було завершено, відтоді підозрювані знайомляться з матеріалами справи.

У жовтні 2019 року, після згоди Верховної Ради України, коло підозрюваних поповнив народний депутат, якого вважають організатором масштабної корупційної схеми.

Після завершення усіх процесуальних моментів, справу буде передано до Вищого антикорупційного суду.

Як писав «Вголос», голова САП розповів, коли завершать розслідування справ Гладковського і Дубневича.

ІА "Вголос": НОВИНИ