Відповідна інформація оприлюднена на сторінці відомства у Фейсбук.

«Заяви про те, що буцімто Національне антикорупційне бюро України пропонувало народному депутату Олександру Онищенку, який, за даними слідства, є організатором масштабної корупційної «газової схеми», укласти «угоду зі слідством» без відома прокурорів САП, не відповідають дійсності. Ініціатива про співпрацю в обмін на компенсацію збитків та надання показань стосовно низки високопосадовців до детективів Бюро неодноразово з вересня 2016 року надходила саме від адвокатів Олександра Онищенка. В свою чергу, детективи НАБУ повідомили адвокатів, що укладення таких угод — це виключна компетенція прокуратури», – йдеться у повідомленні.

У НАБУ заявляють, що детективи надавали необхідні роз'яснення підозрюваному Онищенку під час усіх трьох відеоопитувань, які відбулись упродовж грудня 2016 – травня 2017 рр.

У відомстві зазначають, що під час відеоопитувань детективи намагалися з'ясувати умови, за яких Онищенко готовий був би піти на «угоду», а також конкретику щодо фактів корупції за участю високопосадовців, якою підозрюваний був готовий поділитися. Всі ці деталі були озвучені представникам САП та безпосередньо керівнику антикорупційної прокуратури, запевняють у НАБУ.

Крім того, під час першого спілкування з Онищенком через інтернет-відеозв'язок у грудні 2016 року участь у ньому, окрім детективів Бюро, брав керівник одного з відділів САП, вказують у відомстві.

«Результати усіх таких бесід належним чином оформлені та долучені до матеріалів слідства. Всі дії здійснено під процесуальним керівництвом прокурорів САП, з виконанням їхніх вказівок та доручень. З-поміж іншого, ці вказівки стосувались слідчих дій детективів за кордоном, в тому числі в частині вибору країн для проведення допитів підозрюваного», – йдеться у повідомленні.

Раніше керівник САП Назар Холодницький заявив, що був обурений, коли дізнався з інтерв'ю Онищенка, що детективи НАБУ нібито зробили екс-депутату пропозицію укласти угоду зі слідством в обхід прокурорів САП.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ