Про це йдеться у повідомленні НАБУ у Facebook.

У бюро зазначили, що з  огляду на суспільний резонанс та з метою надання громадськості достовірної інформації про участь НАБУ у розслідуванні стосовно керівника САП, вважають доцільним оприлюднити фрагменти розсекречених матеріалів негласних слідчих дій, проведених у робочому кабінеті Холодницького.

Вказані слідчі дії здійснювалися на підставі ухвали слідчого судді, у межах розслідування кримінального провадження, зареєстрованого ГПУ. Зазначається, що у результаті  були встановлені факти, які можуть свідчити про наявність в діях Керівника САП ознак кримінальних та дисциплінарних порушень.

«Зокрема, йдеться про можливе підбурювання свідків до давання неправдивих показань, розголошення відомостей досудового розслідування особам, які не мають відношення до відповідного кримінального провадження», - сказано у повідомленні.

Питання притягнення очільника САП до кримінальної відповідальності належить до сфери компетенції Генеральної прокуратури як органу досудового слідства у згаданому кримінальному провадженні, нагадали в НАБУ.

Щодо дисциплінарної складової справи, то, як зазначили в НАБУ, 30 березня 2018 року директор НАБУ Артем Ситник передав відповідну скаргу до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів.

«Наголошуємо, що виявлені факти можливих порушень у діях керівника САП жодним чином не характеризують роботу очолюваного ним органу. Відтак, співпраця детективів з прокурорами САП у розслідуваних кримінальних провадженнях продовжується у штатному режимі», - зазначено в повідомленні.

Як писав «Вголос», під час прослуховування кабінету керівника Спеціальної антикорупційної прокуратури Назара Холодницького детективи НАБУ виявили факти тиску на прокурорів та суддів, а також зливу інформації про обшуки.

Директор НАБУ Артем Ситник зазначив, що розслідування щодо Холодницького ініціювали після підтвердження інформації про перешкоджання керівництва САП розслідуванню справи проти мера Одеси Геннадія Труханова. Керівник ж Спеціалізованої антикорупційної прокуратури заявив, що жодного разу не спілкувався з міським головою Одеси Геннадієм Трухановим.

Нагадаємо, вчора, 3 квітня, керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький сходив на допит у Генпрокуратуру України. Перед допитом він заявив, що проситиме про відсторонення його від посади на час розслідування кримінального провадження.

Потім главу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького та директора Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника викликали «на килим» у Верховну Раду.

У ГПУ також заявили, що вже півроку розслідують справу, де фігурує Холодницький. Правоохоронці виявили окремі факти злочинів, які міг вчинити керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Генеральний прокурор України Юрій Луценко також попросив Кваліфікаційно-дисциплінарну комісію прокурорів розглянути питання щодо зняття з посади керівника Спеціальної антикорупційної прокуратури.

ІА "Вголос": НОВИНИ