Про це повідомляє «Еспресо.TV».

Детективи НАБУ розпочали розслідування за інформацією громадських організацій та публікацій преси щодо можливих зловживань службовими особами ФФУ під час закупівлі на державні кошти робіт та послуг із будівництва футбольних полів зі штучним покриттям.

Відомо, що попередня правова кваліфікація справи «Декларування недостовірної інформації», «Незаконне збагачення» та «Зловживання владою або службовим становищем».

«Принагідно зазначаємо, що факт внесення відомостей до ЄРДР жодним чином не свідчить про те, що з боку тієї чи іншої особи дійсно мали місце неправомірні дії. З метою встановлення об'єктивних фактів та збору доказів і проводиться досудове розслідування», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що минулого року на потреби реконструкції футбольних полів було передбачено з центрального бюджету України 270 млн грн. Всі вони були освоєні в надкороткі терміни наприкінці грудня 2017 року. У цьому році на ці ж цілі держава вже виділила 370 млн грн.

За даними видання «Бізнес.медіа», наприкінці минулого року менше ніж за місяць провели 300 тендерів на закупівлю послуг з будівництва та реконструкції покриття для футбольних полів без відкритих аукціонів. І левову частину цих закупівель виграла комерційна дочка ФФУ – «ФФУ Продакшин» або пов'язані із ФФУ компанії.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ