Про це повідомляє Еспресо з апосиланням на прес-служба НАБУ.

Перед цим майже шість місяців підозрюваний переховувався від слідства. Печерський районний суд Києва за клопотанням слідчих Генеральної прокуратури обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із альтернативою внесення застави в розмірі 2 млн грн.

12 січня 2018 року слідчі Генеральної прокуратури за матеріалами детективів НАБУ повідомили про підозру чинному депутату Одеської облради та його спільнику у пропозиції неправомірної вигоди службовій особі НАБУ. Після вручення повідомлення про підозру одному із учасників даного злочину вдалося втекти.

Неправомірна вигода співробітнику НАБУ пропонувалася в обмін на зняття арешту з рахунків приватного товариства, задіяного, за даними слідства, у корупційній схемі з заволодіння коштами бюджету Одеси. Йдеться про гроші, отримані від продажу у грудні 2016 року міській раді Одеси будівлі державного підприємства «Завод «Краян» за завищеними цінами, а саме — за 185 млн грн. При тому, що реальна ринкова вартість такої будівлі, як встановлено слідством, знаходиться у діапазоні між 37 та 92 млн грн.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ