Про це нагадує прес-служба Міністерства закордонних справ України (МЗС).

«З 1 грудня 2015 року до громадян України, які порушили або порушують надалі після в'їзду дозволений термін перебування на території РФ (90 днів протягом 180 днів) і не оформили дозвільні документи, застосовуватимуть заходи адміністративного характеру, у тому числі встановлення заборони в'їзду в Російську Федерацію», – йдеться в повідомленні.

У МЗС нагадали, що з 1 листопада українці, які вже перебували на території РФ більше ніж 90 днів і не мали оформлених у встановленому порядку дозвільних документів на продовження цього строку, повинні були до 30 листопада 2015 року звернутися в підрозділи ФМС РФ для визначення статусу свого перебування в РФ й отримати відповідні дозвільні документи (патент, дозвіл на працевлаштування, дозвіл на проживання тощо) або залишити територію РФ.

Також повідомляють, що виняток з цього порядку перебування зроблено тільки для українських громадян, які в масовому порядку прибули в РФ із південно-східних областей України, щодо яких триває застосування пільгового міграційного режиму.

Відомство закликало громадян України, які перебувають на території Російської Федерації, дотримуватися правил оформлення трудового або правового статусу в цій країні та вжити всіх необхідних заходів для отримання відповідних дозволів на проживання, патенту або дозволу на працевлаштування.

 

ДО УВАГИ ГРОМАДЯН! Нагадуємо про зміни порядку перебування громадян України на території #РФ Звертаємо увагу громадян ...

Posted by Міністерство закордонних справ України / Ministry of Foreign Affairs on 30 листопад 2015 р.

ІА "Вголос": НОВИНИ