Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, повідомляє «День».

Наголошується, що з метою зняття технічних бар'єрів у торгівлі з країнами СНД внесено зміни до статті 1 та 13 Декрету Кабміну «Про стандартизацію і сертифікацію», якими передбачається проведення добровільної сертифікації харчових продуктів і продовольчої сировини органами з сертифікації в державній системі сертифікації.

Підкреслюється, що це положення не суперечить європейській практиці, оскільки в країнах ЄС існують органи з добровільної сертифікації харчових продуктів, які не відносяться до ветеринарної або санітарної служб.

Так, прийняття закону дозволить спростити доступ вітчизняної продукції на ринки СНД та світу; реалізувати право виробника і споживача на отримання достовірної інформації про харчовий продукт; підвищити конкурентоспроможність української продукції.

Відповідно до закону, внесення змін до Декрету Кабміну «Про стандартизацію і сертифікацію» не передбачає використання коштів із державного бюджету України і не встановлює обов'язковість процедури сертифікації для виробників.

ІА "Вголос": НОВИНИ