Глава Генштабу Віктор Муженко «і зараз не впевнений в цілковитій безпеці – і своїй, і сім'ї», з огляду на «процес демонізації й всі нападки, всі кримінальні справи», які проти нього відкриті, зокрема, в Росії.

Про це він заявив в інтерв'ю Фактам.

«Як можна відчувати себе, якщо в харківській поліції більше року тому відкрили кримінальне провадження щодо генералів Муженка і Назарова про перевищення нами службових повноважень?», – риторично запитав Муженко, уточнюючи, що звинувачують його в тому, що навесні 2014 року, коли ще не були врегульовані дії Збройних Сил і формат АТО не передбачав застосування ЗСУ, Муженко взяв на себе відповідальність і дав команду на відкриття вогню і застосування військ.

Глава Генштабу розповів також, що справи відкриті проти практично всього вищого командування ЗСУ, в цілому – близько восьми тисяч військових, близько тисячі – вже в тюрмах.

«Найцікавіше, що деяких звинувачують в тому, що вони застосували насильство по відношенню до тих, хто нам протистояв в 2014 році. Адже зараз ситуація проста: людина може приїхати з окупованої території, написати заяву де-небудь в Сєвєродонецьку – і щодо мене або когось іншого буде порушено кримінальну справу. Так трактує сьогоднішній закон», – сказав Муженко.

Він також зазначив, що, на його думку, Збройні Сили, які захищають державу, «повинні бути повністю впевнені, що і держава їх захистить».

Також Муженко повідомив про спроби втягнути армію в політику і розділити її агітацією «в стилі агіток більшовиків», спрямовуючи агресію суспільства, в тому числі військових, проти генералів Генштабу.

Раніше Віктор Муженко, начальник Генерального штабу Збройних сил України, повідомив, що з 2014-го по 2018 рік українська армія збільшилася на 44 військові частини.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ