Про це він повідомив в інтерв’ю УНІАН.

«Ми представляємо нашим партнерам на різних рівнях документальне підтвердження присутності російських військ і говоримо про загрози Україні не тільки з південно-східного напрямку, не тільки Донбасу, а взагалі, і на сьогодні ці загрози достатньо серйозні. Не правильно розуміти, що загроза військового характеру Україні існує тільки на Донбасі. Ні», – зазначив Муженко.

За його словами, у Криму «нарощується військова присутність, вдосконалюється інфраструктура, проводяться навчання, розгортаються нові військові частини і нові бази на Сході – в районі Богучара, Воронежа, Смоленська (територія Росії) формуються потужні об’єднання».

«Є низка серйозних загроз не тільки на південно-східному, а й на інших напрямках», – наголосив він.

За словами Муженка, на сьогодні розглядається кілька сценаріїв, в тому числі і «можливість широкомасштабної агресії щодо України».

Він пояснив, що «ми до цього готуємося, ми відпрацьовуємо відповідні плани, проводимо підготовку військ, відновлюємо озброєння і таке інше». «Це дуже поганий сценарій, але ми змушені, ми повинні його розглядати, опрацьовувати, проводити відповідні навчання для адекватного реагування на цю загрозу», – підкреслив начальник Генштабу.

ІА "Вголос": НОВИНИ