Про це начальник Генштабу ЗСУ написав у Фейсбуці, оприлюднивши копію документа

«Щодо присвоєння так званих почесних найменувань частинам російської армії. Українське військо має власні військово-історичні традиції і дії Росії ніяким чином на нас не впливають. Своїми рішеннями росіяни продовжують свою давню традицію - красти чужу історію та славу. Це маркування території та озвучування претензій на землі інших народів, до яких Росія немає ніякого відношення», - написав Муженко.

Він наголосив, що «це чіткий сигнал нам і світу, що агресор не збирається зупинятись на Донбасі та Кримі. Він також спрямований на мобілізацію проросійських сил на території України».

«Традиції сучасної російської армії – це дивна суміш російсько-імперських і радянських міфів. Для Збройних Сил України усвідомленням цього став 2014-й, коли кожний з нас зробив свій вибір», - підсумував начальник Генштабу.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін підписав укази про присвоєння почесних найменувань цілої низки частин російської армії 30 червня – і вони вже набули чинності. 6-й танковий полк російської армії отримав почесне найменування «гвардійський Львівський», 68-й танковий полк - «гвардійський Житомирсько-Берлінський», а 163-ій танковий полк - «гвардійський Ніжинський».

ІА "Вголос": НОВИНИ