Про це повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева, інформує «Сегодня».

«Якщо мова йде про людей, які працювали до 2012 року, у них стаж роботи для жінок – повний страховий – повинен був бути 20 років, а для чоловіків – 25. І чий стаж перевищив цю цифру, їм платили надбавку, і скасовувати цю надбавку ніхто не буде, вона залишиться», – запевнив міністр.

За словами Реви, нинішня реформа передбачає, що повний страховий стаж становить 35 років, відповідно, люди, стаж яких перевищує цю цифру, матимуть право на таку надбавку.

Нагадаємо, 13 липня Верховна Рада прийняла в першому читанні і за основу урядовий законопроект № 6614, що дає старт пенсійній реформі.

Проект пенсійної реформи не передбачає прямого підвищення пенсійного віку, але вводить вимоги до страхового стажу. Також реформа скасовує призначення пенсій держслужбовцям за вислугу років і вводить єдину формулу розрахунку розміру пенсій, яка прив'язує його до обсягу внесків до Пенсійного фонду протягом життя. В рамках пенсійної реформи планується з 1 жовтня цього року провести підвищення пенсій, а також скасувати оподаткування пенсій працюючих пенсіонерів.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ