Тож про те, як рятуватися у випадку пожежі, в розмовній студії «Правди. Наживо» говорили із начальником прес-служби Головного управління ДСНС у Львівській області Віталієм Туровцевим.

За його словами, у Львові пожежну безпеку торгово-розважальних центрів перевіряли ще у 2016 році, адже протягом 2017-го діяв мораторій. Цьогоріч такі заклади знову перевірятимуть. Втім, про безпеку варто думати і самим людям:

«Відповідальність потрібно формувати з дитинства. Кожна дитина, кожен дорослий повинен мати відповідальність за свою безпеку, і правильно діяти в надзвичайних ситуаціях. Тоді можна уникнути багато жертв».

Також надзвичайник розповів, як правильно діяти у випадку пожежі. Перш за все, не варто панікувати.

«Люди починають панікувати, травмують себе й інших. Далі потрібно рухатися у бік евакуаційного виходу. Велику роль в цьому відіграє евакуаційне освітлення, яке повинне бути на кожному виході», - додав він.

Надзвичайно важливу роль в евакуації відвідувачів відіграє персонал торгово-розважального центру. Саме він має допомогти людям вийти із закладу до приїзду рятувальних підрозділів.

«Якщо це буде проведено, то люди спокійно і безпечно рухатимуться коридором, бачитимуть евакуаційні шляхи, двері, які легко відчиняються – вони не повинні бути в жодному разі зачинені. Якщо таки двері зачинені зсередини, то на засуви, які легко відчиняються», - пояснив Віталій Туровцев.

Більше – у відео. Прямий ефір «Правди. Наживо» дивіться щобудня о 19.00 на телеканалі НТА.

ІА "Вголос": НОВИНИ