Передає Інтерфакс-Україна.

Вартість нафти марки Brent зростає під час торгів у вівторок на сигналах зниження скорочення видобутку в країнах ОПЕК до мінімуму за півроку.

Лютневі ф'ючерси на нафту марки Brent на лондонській біржі ICE Futures подорожчали на $ 0,09 (0,14%) - до $ 62,54 за барель.

Тим часом котирування ф'ючерсів на нафту WTI на січень до зазначеного часу знизилися на біржі NYMEX на $ 0,1 (0,13) - до $ 57,37 за барель.

Обсяг видобутку нафти в країнах ОПЕК в листопаді зменшився на 80 тис. барелів на добу, до мінімальних за півроку 32,47 млн ​​б / д, згідно з консенсус-прогнозом експертів, опитаних агентством Bloomberg.

"Члени ОПЕК продовжують виконувати обіцянку, - сказав аналітик Tradition Energy Джин Макгілліан. - Інвестори будуть уважно відслідковувати фундаментальні показники на предмет сигналів подальшого скорочення пропозиції і підвищення попиту. Якщо запаси палива в Штатах знизяться, ціни на нафту можуть відновити ралі".

Офіційні дані про резерви палива в США міністерство енергетики опублікує в середу. Аналітики, опитані S & P Global Platts, в середньому прогнозують зменшення запасів нафти за минулий тиждень на 4,1 млн барелів.

Окрім того, у вівторок стало відомо, що Саудівська Аравія підвищила ціни на всю свою нафту з поставкою в січні для клієнтів з Азії.

ІА "Вголос": НОВИНИ