АТ «НАК «Нафтогаз України» 15 січня за результатами тендеру замовило ТОВ «Гартен-Консалтинг» програмного забезпечення на 2,50 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро», передають Наші гроші.

До кінця січня 2020 року поставлять Автоматичну систему пошуку інформації з відкритих джерел «OSINT Lab», розробником якої вказане одеське ТОВ «ФС Груп-Девелопмент» Андрія Назаренка, Андрія Шаронова, Олександра Коротаєва та Катерини Кузьміної.

Система з україномовним Web-інтерфейсом повинна обробляти до 8 тис запитів протягом трьох місяців, дозволяти агрегування, сортування, фільтрацію та аналітику даних тощо.

Замовлення передбачає три місяці цілодобової сервісної підтримки від виробника.

Вартість договору на чверть нижча від очікуваної вартості закупівлі у 3,36 млн грн.

ТОВ «Дзенкод АйТі Компані» з нижчою на 1 тис грн. ціною відхилили, бо воно не підтвердило право продавати софт і повноваження підписанта тендерної пропозиції.

Дорожчим конкурентом з тією самою системою від «ФС Груп-Девелопмент» було столичне ТОВ «Модерн Сайбер Інтелідженс» Артема Зубка з Броварів на Київщині, який у 2017-2019 роках певний час був головним спеціалістом Відділу міжнародного арбітражу Департаменту міжнародних спорів Міністерство юстиції України.

Київський «Гартен-Консалтинг» належить Андрію Трофімчуку і Михайлу Никоненку, а раніше засновником був Армен Григорян. Із 2016 року переможець отримав підрядів на 357,66 млн грн., з яких найбільше – в ДП «Український державний центр радіочастот» Нацкомзв’язку, Міноборони і КП «Київський інститут земельних відносин» Київради.

OSINT (Open source intelligence) – це концепція, методологія та технологія розвідки військової, політичної, економічної та іншої безпекової інформації з відкритих джерел (медіа, інтернет, державні й комерційні дані, професійні та академічні публікації тощо).

Як відомо, з російського “Газпрому” зняли арешти з активів компанії в Уельсі, Люксембурзі, Англії та Нідерландах.

ІА "Вголос": НОВИНИ