Ліцензії 1 грудня анулювала Державна служба геології та надр на підставі рішення суду, передає enkorr.

Ідеться про спецдозволи на користування Оболонською (495,2 кв. км), Будищансько-Чутівською (497,9 кв. км) і Писарівською (471,9 кв. км) площами, дія яких була призупинена в березні.

Претензії ґрунтувалися на невдоволенні Полтавської обласної ради, яка ще 31 січня цього року офіційно закликала Держгеонадр забрати у «Нафтогазу» ці спецдозволи, і зверненнях нардепа Сергія Капліна. 

Місцеві депутати назвали незадовільними роботи «Нафтогазу» на його ліцензованих площах і звинуватили компанію в порушенні програми робіт, зокрема передбачених спеціальним дозволом на Будищансько-Чутівській площі.

Свою чергою, «Нафтогаз України» стверджує, що інвестував у ці ділянки загалом 799 млн грн. Також наприкінці минулого року був підписаний договір з його дочірньою компанією «Укргазвидобування» про розробку цих площ. На 2017 рік фінансування цих робіт було передбачено в обсязі 1,1 млрд грн.

«Реалізація програми робіт на 2017 рік на Будищансько-Чутівській ліцензійній ділянці, яка є найбільш розвіданою, дозволить уже 2018 року забезпечити приріст промислових запасів газу приблизно на 1,2 млрд куб. м, нафти – приблизно на 0,5 млн т, добути близько 100 млн куб. м газу і 15 тис. т нафти», – стверджували в «Нафтогазі».

За «Нафтогазом» числиться ще шість ліцензій на нафтогазоносні родовища, робота на яких неможлива: три з них розташовані в зоні АТО, ще три на континентальному шельфі.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ