Найбільший військовий корабель України «Гетьман Сагайдачний» відправили на техогляд у плавучий док Чорноморського судноремонтного заводу. Там йому почистять нижню частину, оглянуть конструкції і корабельне устаткування, - передає «5 канал»

У Чорноморську корабель ремонтують вперше. До роботи долучився й особовий склад фрегата. Разом з фахівцями заводу вони перевіряють технічний стан обладнання. 

«З основних робіт, які зараз проводяться, - заміна бортової арматури, здійснення чистки та фарбування корпусу корабля. Ремонтні роботи, які занесенні до ремонтної відомості корабля, виконуються безпосередньо представниками промисловості, без залучення особового складу корабля», - розповів старший помічник командира фрегата Олексій Корецький.

«Гетьман Сагайдачний» став частиною ВМС України у 1993 році. Брав участь у численних антитерористичних й антипіратських операціях. Коли почалася окупація Криму, фрегат допомагав військовим НАТО у боротьбі з піратами. Українці не зрадили присязі і замість Севастополя у березні 2014 року прибули до Одеси.

Саме на судноверфі Одеського морського порту корабель востаннє ремонтували. Задля підтримання боєздатності такі роботи потрібно проводити кожні два роки. 

ІА "Вголос": НОВИНИ