МВФ очікує уповільнення зростання економіки і масштабних проблем у зв'язку з торговельними війнами між США і Китаєм.

Такий прогноз експерти Фонду опублікували в липневому огляді світової економіки, передає «Обозреватель».

Ще в квітні в МВФ чекали темпи зростання світової економіки на рівні 3,5% і вже тоді говорили, що це мало не найгірший за 10 років результат. Зараз ситуація погіршилася – чекають зростання всього в 3,2% в цьому році.

Повідомляють, що винен американський президент Дональд Трамп. Конфронтація між МВФ і лідером США триває негласно вже тривалий час. Тепер же аналітики Фонду заявили: американці підвищили тарифи на імпорт з Китаю, китайці завдали дзеркальна відповідь. Але ланцюжка поставок – під загрозою, напруженість дестабілізувала ціни на енергоресурси. І все це не могло не вплинути на світову економіку.

«Глобальні ланцюжка поставок технологічної продукції перебували під загрозою в зв'язку з перспективами санкцій США, зберігалася невизначеність, обумовлена»Брексітом«, а посилена геополітична напруженість дестабілізувала ціни на енергоносії», – пишуть в звіті.

Компанії та домогосподарства в умовах відсутності стабільності і через ризики не роблять великих покупок та інвестицій, тому нижується попит – падають обсяги виробництва – сповільнюється економіка.

Нагадаємо, що у МВФ назвали умову, за якої направлять нову місію в Україну.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ