Суд в Нью-Йорку засудив 62-річного мексиканського наркобарона Хоакіна Гусмана, відомого як Ель Чапо, до довічного тюремного ув'язнення.

Про це повідомляє «BBC».

Зазначимо, Гусман неодноразово тікав з в'язниць суворого режиму і протягом двох десятків років був найбільш розшукуваним злочинцем США. Учасник клану Ангар був заарештований кілька разів, проте йому вдавалося втекти з-під варти.

Гусман швидко заробив собі репутацію амбітного і серйозного торговця: за затримку поставок він особисто вбивав перевізників на місці. У 2013 році чиказька комісія з кримінальних злочинів назвала його «ворогом суспільства номер один». Раніше такий «титул» отримував тільки Аль Капоне.

Серед злочинів наркобарона - міжнародна торгівля наркотиками, відмивання грошей і численні вбивства. За попередніми підрахунками, Гусман ввіз в Сполучені Штати 150 тонн кокаїну на суму в 14 мільярдів доларів.

Після смерті Усами бен Ладена Гусман став найнебезпечнішим розшукуваним злочинцем світу. У 2011 році за версією «Forbes» Хоакін посів перше місце в списку найбільш розшукуваних злочинців світу.

Нагадаймо, прокуратура Київської області повідомила про підозру чоловікові, який проковтнув понад 1 кг кокаїну, пересипавши його у засоби контрацепції, щоб контрабандою перевезти наркотики з Бразилії до України.

ІА "Вголос": НОВИНИ