Про це у розмовній студії «Правди. Наживо» говорили із священнослужителем Михайлом Білецьким.

«У різних традиційних церквах є різні практики посту. У православній церкві більш строго – навіть є сухоїдіння в певні дні, без вареної їжі. Греко-католики – це медіум-варіант, середа-п'ятниця – утримання від м'ясних страв. У римо-католиків людина сама в своєму сумлінні може вирішити, як строго вона буде постити. Піст злагіднений в різних церквах, просто в різних церквах у різному ступені. Підставою для цього є різні соціальні та економічні чинники – важкі роботи, хвороби і т.д.», – розповів він. 

Основною метою утримання від їжі, за словами священнослужителя, є не лише виховання сили волі, але й перевірка того, наскільки людина вільна чи прив'язана до чогось: 
«Утримання від певних видів справ має свою цінність. Наприклад, утримуючись від м'ясних страв, ми вчимося з чогось легшого, щоб згодом сказати «ні» поганій думці, поганому слову, поганій звичці…».
Також він зазначив: до посту слід підходити правильно, аби не нашкодити своєму здоров'ю, як фізичному, так і психологічному: «Церква радить до посту підходити виважено і тактично правильно. Бо, наприклад, як хтось одразу хоче подолати Говерлу, то це може йому не вдатися. Тому радять починати з трішки менших вершин». 

Більше – у відео. Прямий ефір «Правди. Наживо» дивіться щобудня о 19.00 на телеканалі НТА

 

ІА "Вголос": НОВИНИ