Про це Зібров розповів в інтерв’ю «Апостроф Лайм».

«Люди одружуються, святкують дні народження. Ось, наприклад, пісню «День народження», написану Юрієм Рибчинським і Павлом Зібровим десять років тому, я тоді віддав на радіо, і через місяць-два її співала вся Україна. Ця пісня в день від 1500 до 2000 разів звучить на радіо в замовленнях. Помножте на 30-40 гривень платного замовлення. Є і безкоштовні, хай не 1500, але хоч 1000 буде платних. Це 30-40 тисяч гривень в день пісня заробляє. Але нам не потрапляє нічого. В Україна авторське право в принципі не працює. Сумно, тому що реально одна моя пісня кожен день працює вже 10 років. Я б щороку Maybach купував з такими заробітками», – поскаржився Зібров.

За його словами, різниця із західними артистами у нас дуже велика.

«У нас не так, як на Заході, коли вони сидять в студії рік і роблять платівку. Потім зробили презентацію у великому Палаці спорту, і це все розходиться далі, за гроші. Ось з чого живуть вони. А у нас тільки з концертів живих, з корпоративів, весіль, дня міста, дня хіміка, дня вугляра, дня прокуратури, поліції і т. Це зовсім не ті гроші і зовсім не той шоу-бізнес, у порівнянні із західним», – сказав Зібров.

Він підкреслив, що Слава Вакарчук і Злата Огневич підтримували розвиток артистів, коли вони були у Верховній Раді.

«Так воно їм до задн ... ці, вибачте. Міністерство цим зовсім не займається. Цим займалися і Тая Повалій, і Руслана Лижичко, і Слава Вакарчук, і Злата Огневич, коли були у Верховній Раді. Доходять до певного етапу з питанням, щоб вже подати на розгляд, а далі не йде. У цій сфері ті ж гроші, як на тютюні, на горілці або нафті», – каже Зібров.

ІА "Вголос": НОВИНИ