Про це під час брифінгу у Верховній Раді 15 травня 2018 року заявили народні депутати-свободівці Андрій Іллєнко та Михайло Головко, повідомляє прес-служба ВО «Свобода».

За словами націоналістів, приватизувати планують, зокрема, Центренерго, низку обленерго, теплоелектроцентралі, «Об'єднану Гірничну-Хімічну Компанію», вугільну компанію «Краснолиманська», «Азовмаш», «Турбоатом», «Електроважмаш», «Сумихімпром», Одеський припортовий завод, Запорізький титано-магнієвий комбінат, «Украгролізинг», Аграрний фонд, ДПЗКУ.

«Фактично це чергова хвиля пограбунку, який здійснювався з 90-х рр. За це держава планує отримати в бюджет 21,3 млрд грн, тобто в середньому 31 млн доларів за 1 підприємство – це мародерство. Свободівці будуть робити все для того, аби цей пограбунок не відбувся», – заявив Андрій Іллєнко.

Свободівець підкреслив, що депутати-націоналісти ще 2014 року зареєстрували законопроект 2424-а, який забороняє здійснювати приватизацію під час війни. Цей законопроект входить до Антиолігархічного пакету докорінних перетворень, на підтримку якого в парламенті вже зібрано понад 100 голосів.

Зі свого боку, Михайло Головко заявив, що не можна продавати підприємства, які дають реальний прибуток: «Той, хто це робить – або злочинець, або божевільний, або агентура, яка з років незалежності намагається знищити одну українську галузь за іншою. Стратегічні підприємства мають залишатися під державним контролем – це гарантія нашої безпеки як держави.

Ми побачили, як Фонд держмайна на чолі з Трубаровим за два роки штучно занизив ціну «Центренерго», «Одесаенерго», «Донецькенерго» до шести разів. Це злочин, і ми вимагаємо порушення кримінальних справ для притягнення до відповідальності винних, а також відставки Трубарова з посади. Через такі дії Україна щорічно втрачає більше 20 млрд гривень. Нам потрібна не приватизація стратегічних підприємств, а їхній запуск!».

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ