28 серпня охоронці лісопереробного підприємства напали на знімальну групу телеканалу «112 Україна» у Харківській області. Нападники застосували силу і намагалися відібрати відеотехніку.

Про це повідомляє KHARKIV Today.

В результаті журналіст отримав тілесні ушкодження. Поліцейські затримали 30 ймовірних учасників конфлікту.

Журналіст Олег Решетняк розповів, що напад стався під час зйомки сюжету про незаконну вирубку лісу в Харківській області.

За його словами, вони намагалися за допомогою квадрокоптера зняти пилораму на території підприємства Профіт-доп, яке належить дружині директора Гутянського лісгоспу. За інформацією місцевих активістів, саме на це підприємство звозили весь незаконно зрубаний дуб.

«Тільки ми підняли квадрокоптер вгору, почули удари, схожі на звук пневматичного пістолета. Далі вийшли люди, які представилися співробітниками пилорами. Почали кричати, погрожувати нам», - розповів Решетняк.

За його словами, охоронці заблокували автомобіль з водієм, почали його розгойдувати з вимогою видалити відео. А потім «осіб п'ять-десять» накинулися на журналіста.

«Так співпало, що коли вийшов у прямий ефір, в цей момент група людей побила мене, відібрала телефон. Били одночасно осіб п'ять-десять», - додав Решетняк.

За даним фактом порушено кримінальне провадження за ст. 171 (перешкоджаннязаконній діяльності журналіста), ст. 293 (групове порушення громадського порядку), ст.345-1 (загроза або насильство по відношенню до журналіста) і ст. 347 (умиснезнищення або пошкодження майна) КК України.

Як писав "Вголос", СБУ розслідує кримінальну справу щодо “112 Україна”. До цього причетний Богдан.

ІА "Вголос": НОВИНИ