Про це повідомляє перший заступник голови Нацполіції В'ячеслав Аброськін.

Окрім того, він стверджує, що Микола Новіков «обґрунтовано підозрюється» у нападі на Катерину Гандзюк.

«Зібрані доказові матеріали дали можливість встановити та затримати 40-річного неодноразово судимого місцевого мешканця, якій обґрунтовано підозрюється саме в нападі на потерпілу», - заявив він.

За словами Аброськіна, наразі проводиться «велика кількість необхідних експертиз, а також тривають численні слідчі дії, у тому числі щодо перевірки показів підозрюваного».

«Я б не радив будь-яким зацікавленим особам давати поради поліцейським, коли та кого, в якій послідовності допитувати, або давати оцінку діям слідчих, які розслідують справу. Давайте кожен буде займатися своєю роботою», - пише він.

Аброськін наголосив, що поліція зверталася до громадськості з проханням допомогти у встановленні особи, яка вчинила злочин, але «до нас не звернулась жодна особа».

«Ще раз звертаюся до наших громадян з проханням звертатися до поліції, якщо відома будь-яка інформація, яка може бути корисна слідству», - сказав перший заступник голови Нацполіції .

Він навів телефони, за якими можна звертатися:

- 050-418-42,34 (чергова частина департаменту карного розшуку);

- 044 299-00-39, 050-41-84-234 (департамент стратегічних розробок).

Як раніше повідомлялося, близько 08:30 ранку 31 липня Катерина Гандзюк вийшла з під’їзду. Із кущів їй назустріч вийшов невідомий чоловік років 20-25, який тримав у руках ємність із рідиною. Невідомий вилив рідину, попередньо кислоту, в обличчя жінки, після чого втік. Потерпілу з опіками доставили в лікарню.

Правоохоронці перекваліфікували напад і обливання кислотою працівниці Херсонської міської ради з хуліганства на тяжкі тілесні ушкодження з метою залякування.

Згодом, літак ДСНС транспортував до Києва постраждалу Катерину Гандзюк. Їй також надали державну охорону.

2 серпня, голова Центру інформації про права людини Тетяна Печончик заявила, що до нападу на херсонську активістку Катерину Гандзюк можуть бути причетні працівники місцевої поліції.

Також журналісти оприлюднили фоторобот нападника, який облив сірчаної кислотою співробітницю Херсонської міської ради Катерину Гандзюк, і оголосили винагороду.

У п'ятницю, 3 серпня, Катерину Гандзюк прооперували у Київському опіковому центрі. 

6 серпня, у мережі оприлюднили фото та назвали ім'я підозрюваного у нападі на активістку, співробітницю Херсонської міської ради Катерину Гандзюк. А також суд ухвалив узяти чоловіка під варту. 

Згодом у поліції також оприлюднили фото другого ймовірного нападника на активістку Гандзюк.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ