Про це на брифінгу в Харкові повідомив начальник поліції Харківської області Олег Бех, пише Громадське.

За його словами, нападник мешкав у будинку разом з дружиною, яку знайшли мертвою в помешканні. Поліція вважає, що саме чоловік застрелив її у день, коли вчинив стрілянину біля міської ради.

Під час огляду їхнього будинку поліція вилучила велику кількість вогнепальної зброї, патрони та станок, на якому виготовлялись патрони.

«Знайдено та вилучено автомат, чотири пістолети, гвинтівку з оптичним прицілом, магазини та 230 патронів калібру 9 мм, порох, банку з металевою стружкою та інші предмети, які дозволяють робити зброю, виготовляти патрони та інші предмети», — сказав Бех.

За словами керівника поліції, нападник був колишнім військовослужбовцем. Правоохоронці перевіряють, де він ніс службу і чи був у гарячих точках.

«Також є непідтверджена інформація, що він раніше був снайпером», — додав Бех.

Як писав «Вголос», ввечері 20 серпня у приватному будинку на Лисій Горі в Харкові правоохоронці виявили тіло дружини стрілка, який влаштував стрілянину у міській раді Харкова. На тілі жінки експерти нарахували щонайменше п’ять вогнепальних поранень і сліди насильницької смерті.

Нагадаємо, 20 серпня у Харкові біля будівлі міської ради сталася стрілянина. Близько 00:37 за вказаною адресою поліцейський наряд побачив пораненого охоронця, а поруч з ним стояв чоловік, який відкрив вогонь по патрульних. Одна з куль поранила поліцейського.

Патрульні застосували табельну вогнепальну зброю і знешкодили нападника. Внаслідок події до лікарні з вогнепальними пораненнями були доправлені охоронець міськради і поліцейський. Попри зусилля медиків, поліцейський помер.

Загиблим поліцейським виявився 29-річний заступник командира 2-ї роти 4-го батальйону поліції Харкова Дмитро Кирієнко. У нього залишилися дружина і 2-річна донечка.

Згодом стало відомо, що чоловік, який відкрив вогонь у мерії Харкова, стріляв із двох пістолетів.

За інформацією поліції, стрілок, який поранив охоронця держустанови та застрелив правоохоронця, ймовірно був під впливом алкоголю.

У мережі також з’явилося відео смертельної стрілянини біля Харківської міськради.

Згодом стало відомо, що сім'ї загиблого поліцейського Дмитра Кирієнка Міністерство внутрішніх справ виплатить компенсацію в сумі 1,3 млн гривень.

ІА "Вголос": НОВИНИ