Про це повідомила представниця України у Тристоронній контактній групі у Мінську Ірина Геращенко у Faceboook.

«Сподіваюся, ми виходимо на фінішну пряму. Разом з тим, від представників ОРДЛО в останні дні, 14-15 грудня, мінська група отримала ще додаткові списки з вимогою обов'язково включити цих людей до списків на звільнення, і це, по суті, вносить серйозне сум'яття у визначення дати обміну. І, по суті, веде до зриву процесу», – заявила Геращенко.

За словами Геращенко, українська сторона так і не отримала відповіді на питання щодо верифікації людей, які категорично відмовляються бути переміщеними до ОРДЛО і їхати на лінію зіткнення для верифікації.

«ОРДЛО наполягає на тому, щоб українська сторона тягла на лінію зіткнення вільних людей. РФ також заявила про притягнення всіх 306 осіб на лінію зіткнення: і вже звільнених, і тих, хто не бажає переміщатися ні за що, від кого є відповідні заяви і чиї адвокати відповідно звільнилися. Не отримали відповіді на ці ключові питнання. Очікуємо, в першу чергу, від ОБСЄ отримати чіткі і неоднозначні відповіді та позицію щодо виключення зі списків осіб, які вже є на волі. Все це прискорить визначення остаточної дати звільнення заручників», – заявила Геращенко.

Геращенко додала, що українська сторона запропонувала 20 грудня провести скайп-конференцію, аби нарешті узгодити остаточні деталі.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ