У російському Петербурзі батьки учнів четвертих класів обурилися, коли їхнім дітям у школі задали домашнє завдання. Їхнім дітям звеліли написати листа батькові на фронт.

Про це в live journal написала науковий співробітник Російського інституту історії мистецтв Ольга Федорченко, донька якої вчиться у цій школі.

«Завдання з російської мови в 4-му класі призвело не те що в ступор, але в стан, за якого ненормативна лексика дуже хотіла зірватися з вуст», — написала матір школярки.

Про завдання вона дізналася, коли почула плач дитини, яка намагалася виконати це «завдання».

«Я пішла з'ясовувати, в чому річ. Виявилося, дали завдання: написати листа батькові на фронт... Це що, ми готуємося до війни?! Робимо заготовки листів рідним?! Навіщо писати нехай навіть уявного листа батькові на фронт?», — обурилася Федорченко та запропонувала іншим батькам перевести завдання в «іронічно-ідіотичну» площину та написати свій варіант.

Як передає іформаційна агенція Meduza, таке завдання є в творчому зошиті, що додається до підручника «Літературне читання. 4 клас».

"Зошит із 2011 року випускає видавництво «Просвещение», автор посібника — педагог Тетяна Коті«, — йдеться у повідомленні.

До завдання також пропонують використовувати слова і вирази зі »словникової коробки«: »Здрастуй«, »Дорогий«, »Коханий мій«, »Я за тобою дуже сумую«, »Як там на фронті«, »Я допомагаю мамі«, »Я тебе дуже-дуже чекаю«, »Повертайся з перемогою«, »До побачення«, »Міцно тебе цілую«, »Твій син/донька".

ІА "Вголос": НОВИНИ