Про це під час прес-конференції заявив колишній заступник командира батальйону «Айдар» Ігор Рицко, інформує власкор «Вголосу».

«Ігор Лапін пробув на сході півтора місяця. Потім забрав своїх хлопців та поїхав балотуватися в нардепи у Луцьк. У роті Лапіна було 25 чоловік. З них 12 поїхали на вибори. Перед Днем незалежності Лапін взяв відгул і поїхав, нікого не повідомивши, на парад в Київ. Зі собою хлопці забрали три авто. З них два авто були віджаті у місцевих багатіїв з сходу. Один – джип «Педжеро», чорний, з номерами 0505. Зараз це авто в одного з кримінальних авторитетів. Інший автомобіль – «Фольксваген туарег», який згорів біля офісу «Самооборони» при невизначених обставинах. Пригадую, як одного разу Лапін побачив, що в гаражі одного будинку стоїть джип. Він запропонував забрати машину собі. Коли Ігор Лапін відволікав господарів дому, його людина підкинула гранати. Потім провели обшук будинку і знайшли їх. Це стало підставою, щоб забрати джип на потреби нібито армії. Тоді ще Лапін сказав, що тут, мовляв, кримінальні закони: хто сильніший, той і правий», – сказав Ігор Рицко.

Крім того, Ігор Рицко звинуватив Ігоря Лапіна в тому, що його хлопці нібито копали бурштин в селі Северинівка Маневицького району. Але додав, що вони вже з'їхали звідти.

Зазначимо, що сам Ігор Рицко також брав участь у виборах до Верховної Ради по Луцьку у 2014 році і був опонентом Ігоря Лапіна. У зв'язку з цим між Ігорем Рицком та Ігорем Лапіним склалися непрості стосунки.

ІА "Вголос": НОВИНИ