Про це повідомляє власкор «Вголосу».

«Це підприємство орендує 176,6 га землі сільськогосподарського призначення. Розмір орендної плати за цю землю абсолютно не відповідає вимогам чинного законодавства. Шацька РДА зверталася до ПП «Флора» щодо внесення змін до договорів оренди земель у частині збільшення орендної плати з урахуванням розміру орендної плати від нормативно-грошової оцінки земельних ділянок, затверджених рішенням Шацької РДА», – йдеться у зверненні нардепа.

Ігор Гузь зазначає, що підприємство є доволі прибутковим, оскільки з 1 га землі, на якому посаджено 3600 кущів лохини, щорічно збирають 6-15 кг ягід. Ціна продажу ягід лохини за 1 кг у 2015 році становила від 50 до 100 грн, проте «Флора» не сплачує належних сум до бюджету, документально свої доходи не опубліковує, трудові договори з найманими працівниками не оформляє.

Народний депутат заявляє, що ні прокуратура, ні місцеві орагани ДФС не вжили потрібних заходів щодо сплати приватним підприємством податків. Отож він просить, щоб голова Державної фіскальної служби Роман Насіров терміново перевірив ці факти.

Додамо, у серпні депутат Волинської облради Василь Столяр стверджував, що під час розбірок біля підприємства «Флора» в людей, зокрема журналістів, стріляли з вогнепальної зброї, проте, попри заяви до міліції, правоохоронці не відкрили кримінальне провадження та «зам’яли» справу.

ІА "Вголос": НОВИНИ