Про це Олег Осуховський заявив на брифінгу в парламенті 3 листопада 2016 року.

За словами народного депутата, ще 2015 року він оприлюднював інформацію про бездіяльність правоохоронних органів у справі про розкрадання понад 10 млн доларів на добудову буксира «Гермес», який належить Одеському державному порту.

«Ще тоді я звернувся до ГПУ та МВС і отримав відповідь, що створено групу, яка розслідує цей злочин. Минув рік – результатів нема, нікого не покарано, не повернуто вкрадених коштів, а буксир «Гермес», вартість якого – близько 7 млн доларів, зник із території України», – зазначив Олег Осуховський.

Як  повідомила на брифінгу голова антикорупційної громадської організації «Крадіям по руках» Вікторія Кулаковська, рік тому після широкого розголосу у ЗМІ щодо шахрайської схеми з розкрадання 58,5 мільйонів державних коштів та майна, в якій були задіяні начальники державних портів, заступники міністрів та бізнесмени, кримінальну справу від Генпрокуратури було передано Головному слідчому управлінню Одеської області й там поховано.

«Активісти нашої організації неодноразово вимагали від правоохоронних органів арешту та повернення державного буксиру «Гермес», який всі ці роки перебував на стоянці в Миколаєві, але безуспішно. Внаслідок низки сумнівних операцій буксир у черговий раз перепродали. Його новим власником стала приватна компанія з Миколаєва, засновником якої є кіпрський офшор. Одеський державний порт не отримав від цієї угоди жодної копійки. До кінця року зловмисники планують провести банкрутство учасника схеми – ТОВ «Порт-Сервіс», якому держава віддала буксир «Гермес» на добудову.

Цікаво, що один з учасників схеми, якого раніше судили за несплату податків в особливо великих розмірах, нещодавно став виконавчим директором скандального ПАТ «Миколаївський суднобудівний завод «Океан»», який, за повідомленнями ЗМІ, намагаються  віддати під контроль приватної офшорної компанії «Бельмонт Індастріз Інк», пов’язаної з російським «Газпромом». До того ж, керівництво почало отримувати незаконний прибуток від використання рухомого та нерухомого майна ПАТ «Миколаївський суднобудівний завод «Океан»». Вони провадять портову діяльність та отримують дохід у чужоземній валюті», – зазначила громадська активістка.

Олег Осуховський звернувся до ГПУ та Національної поліції України з вимогою розслідувати справу, повернути вкрадений буксир державі, а також провести ретельне службове розслідування та покарати правоохоронців, які не довели справу до логічного завершення.

ІА "Вголос": НОВИНИ