«Поганий той солдат, який не мріє стати генералом. Не скажу, що крісло голови обласної ради – це моя блакитна мрія, але все можливо», – заявив 29 січня під час прес-конференції за підсумками обласної конференції Української народної партії з висунення кандидатів у депутати Чернівецької обласної ради народний депутат, голова облорганізації УНП Георгій Манчуленко. У майбутній раді партія має намір співпрацювати з »Нашою Україною» та блоком ПРП-Пора. Це ж саме стосується й кандидатури Чернівецького міського голови. За словами Георгія Манчуленка, обговорення кандидатури на посаду міського голови триває і, можливо, УНП не матиме свого кандидата, але буде вести переговори з НСНУ та іншими, в кого буде достойний кандидат.

Георгій Манчуленко сподівається, що після виборів створиться «помаранчева» коаліція – як у Верховній раді, так і на рівні місцевих рад. При цьому народний депутат виключив можливість блокування з силами, які не підтримують діючого Президента України.

Обласна конференція УНП затвердила список кандидатів до обласної ради. Очолив його народний депутат Георгій Манчуленко. У п’ятірці списку заступник голови облорганізації УНП Микола Кушнір, начальник управління у справах сім’ї та молоді Василь Паламар і начальник обласного управління освіти Валерій Крамар, а також підприємець-фармацевт Ярослав Музика з Хотина.

Заставнівська районна делегація поставила під сумнів прозорість формування списків УНП до обласної ради, оскільки її претендент №1 до списку кандидатів до обласної ради підприємець Радиш опинився аж на 41-му місці у загальному списку. Після тривалих дискусій його пересунули на 19-ту позицію.

Конференція затвердила також списки до районних рад та прийняла звернення до інших політичних сил демократичного спрямування про узгоджені дії під час виборчої кампанії.

ЗІК

ІА "Вголос": НОВИНИ