Нардеп не подав повідомлення про суттєві зміни у майновому стані, які відбулись у нього у зв'язку з отриманням спадщини. Йдеться про дві земельні ділянки у Києві, житловий будинок, автомобіль Mercedes-Benz та цінні папери. Загальна вартість успадкованого майна становить 35 770 440 грн.

Про це повідомляється на сайті відомства.

«Встановлено, що Максим Микитась не подав повідомлення про суттєві зміни у майновому стані, які відбулись у нього у зв'язку з отриманням спадщини», – пояснюють в НАЗК.

Відповідно до законодавства, повідомлення про суттєві зміни у майновому стані на суму, що перевищує 50 прожиткових мінімумів, необхідно було подати протягом 10 днів. Відповідальність за ймовірне порушення передбачає накладення штрафу від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів.

Надалі рішення про те, чи дійсно Микитась порушив закон, ухвалюватиме суд.

Як писав раніше «Вголос», позафракційний депутат Верховної Ради Максим Микитась задекларував купівлю Land Rover Range Rover (L405) 2017 року випуску за 5 151 911 гривень і ще компектуючі до цього автомобіля на майже 100 тисяч гривень.

У 2017 році Микитась також увійшов до рейтингу найбагатших депутатів Верховної Ради. Він опинився на сьомому місці із 274 млн гривень у «кишені».

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ