Про це пише видання «Новое время»

«Один з найдивніших контрактів, укладених Міноборони у 2016-2017 роках, стосується поставок Житомирським бронетанковим заводом (ЖБЗ) бойових машин піхоти (БМП). Підприємство купувало списані з озброєння БМП-1 1980-х років випуску у компанії Wtorplast із Польщі. Польська компанія у свою чергу спочатку купувала їх у чеської компанії Excalibur Army по €20-25 тис. за одиницю - за ціною металобрухту, згідно з документами, наявними у розпорядженні видання. Wtorplast розбирала БМП - відділяла вежі від шасі», - йдеться у повідомленні.

Далі Житомирський бронетанковий завод завозив усе це окремо в Україну: кожна вежа оцінювалася у $66 тис. А кожне шасі - по $99 тис. Завод «ремонтував» БМП - просто з'єднував раніше розібрані частини. Вартість робіт становила ще $40 тис. за одиницю.

«В результаті, БМП вартістю €20 тис., коштували українському оборонному бюджету $205 тис. Лише в минулому році в рамках контракту із ЖБЗ Міноборони закупило 200 бойових машин, витративши на них $41 млн. Один із бізнесменів, причетний до поставок, на умовах анонімності розповів НВ, що «кінцевим бенефіціаром цієї схеми є Сергій Пашинський». А також запевнив, що більша частина контракту - корупційне навантаження», - пише видання.

Сам парламентар від Народного фронту у відповідь на відповідне питання редакції впевнено заявив: «Я не те що не маю, а теоретично не можу мати комерційних відносин із ЖБЗ».

 

ІА "Вголос": НОВИНИ