Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.   

«Сьогодні дійсно сталася велика перемога, з мене повністю знято звинувачення щодо вимагання хабара! Генеральним прокурором України змінено звинувачення – виключено ознаки вимагання. Таким чином, слідству знадобилось більше 3-х місяців, щоб виключити зі звинувачення вимагання», – йдеться в повідомленні.

Поляков також зазначив, що очікує на повне зняття звинувачень у січні.

«Що таке звинувачення у справі про хабарництво за участю агента НАБУ без ознаки вимагання? Це означає, що ініціатива про хабар могла проявлятися виключно Агентом. Фактично, це є підтвердженням провокації хабара, тобто вчинення даного злочину спіробітниками НАБУ», – додав Поляков.

Як повідомлялося, 7 вересня Солом'янський районний суд Києва ухвалив рішення зарахувати внесену народним депутатом Максимом Поляковим заставу в розмірі понад 300 тисяч грн у дохід держави. Також суд призначив нову заставу в розмірі 608 тисяч грн. 

Нагадаємо, 19 червня детективи НАБУ за процесуального керівництва прокурорів САП затримали 7 осіб, причетних до вимагання та одержання неправомірної вигоди за сприяння іноземній компанії в здійсненні видобутку бурштину в Україні. За версією слідства, злочин вчинено за участі народних депутатів України. Наразі встановлена ймовірна причетність двох народних обранців – Максима Полякова («Народний фронт») та Борислава Розенблата (виключений з фракції БПП). 

11 липня Верховна Рада надала згоду на притягнення Полякова і Розенблата до кримінальної відповідальності, проте відмовила у наданні згоди на затримання та арешт. 

21 липня Солом'янський райсуд Києва обрав Полякову запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 304 тисячі грн. Також суд зобов'язав його носити електронний засіб контролю, не відлучатися з Києва та Умані без дозволу слідчого, утримуватися від спілкування зі свідками у кримінальному провадженні та здати всі паспорти для виїзду за кордон. 

4 серпня Поляков не дозволив надіти на себе електронний браслет, через це прокурори САП подали до суду клопотання про звернення внесеної ним застави у дохід держави. 

17 серпня суд продовжив запобіжний захід Полякову до 17 жовтня.
 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ