Про це повідомляє Українська правда.

Відповідні зміни до майнового стану нардеп заніс до Єдиного державного реєстру декларацій.

Так, починаючи з 29 листопада, Єфімов задекларував купівлі акцій Мінфіну на 413 431 055 грн у ПАТ «Розрахунковий центр з обслуговування договорів на фінансових ринках».

Останні зміни до майнового стану про купівлю акцій були внесені 19 грудня.

Крім того, в той самий період Єфімов задекларував також продаж тому ж самому «Розрахунковому центру...» акцій на 251 009 900 грн.

ПАТ «Розрахунковий центр з обслуговування договорів на фінансових ринках» на 83,5% належить Національному банку України. Серед інших акціонерів банку також Мінфін та Кабінет міністрів.

Максим Єфімов був обраний до ВР у 2014 році як самовисуванець по виборчому округу № 48, у Краматорську.

Дохід Єфімова за 2016 рік, відповідно до його декларації, становив 160 707 грн. Нардеп має 13 159 грн на банківських рахунках, 4 820 тис доларів – готівкою, та ще 5 124 800 доларів позичив ТОВ «Зовнішпромресурси».

Окрім чисельної нерухомості в Україні, якою володіють депутат та його дружина, Єфімов декларує квартиру в США.

Крім того, у власності подружжя різноманітні ювелірні вироби, дорогоцінні годинники та чотири автомобілі, один з яких, Lexus 2005 року, належить самому депутату, а два Mercedes-benz та ще однин Lexus – дружині.

Єфімов також є власником великої кількості підприємств, розташованих в різних областях України, а також на Кіпрі, на Британських Віргинських островах, в Швейцарії та Німеччині.

ІА "Вголос": НОВИНИ