Про це ідеться в розслідуванні Олександра Курбатова для програми «Наші гроші з Денисом Бігусом», пишуть Наші гроші.

Щороку в рамках допомоги від УЄФА (соціальної програми «Хет-трик») Федерація Футболу України отримувала 5,5 млн євро. За ці кошти мали будуватися нові стадіони і футбольні майданчики із штучним покриттям. Але президент ФФУ Андрій Павелко спрямував їх на створення заводу із виробництва штучного покриття.

Для цього Федерація Футболу у червні 2016 року створила комерційну дочку ТОВ «ФФУ продакшн». Цілий рік ця компанія не робила майже нічого (лише заснувала ще одне ТОВ «Спорт Технології»), доки в бюджеті не передбачили кошти на будівництво футбольних полів. 13 липня 2017 р. парламент вніс відповідні зміни до бюджету: виділив 250 мільйонів грн на будівництво футбольних майданчиків у регіонах України. Ще 250 мільйонів до цієї програми мали бути залучені із місцевих бюджетів.

Створювати виробництво і закуповувати сировину завод «ФФУ Продакшн» почав лише після того, як законопроект із виділення 250 мільйонів на футбольні поля пройшов бюджетний комітет Верховної Ради, де головує народний депутат від БПП Андрій Павелко, він же – Президент ФФУ.

Політик стверджує, що це збіг, і завод будували без розрахунку на зміни до бюджету:

 

ІА "Вголос": НОВИНИ