Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

«Повістка про виклик підозрюваного Онищенка Олександра Романовича... Вам необхідно прибути о 12:00 26.07.2018 до детектива Національного бюро... для допиту як підозрюваного у кримінальному провадженні № 42015110000000121», – йдеться у повідомленні, до якого прикріплена фотокопія відповідної повістки.

Окрім того, до НАБУ на допит як підозрювану викликали ще одну фігурантку схеми Олену Павленко.

Як писав «Вголос», Адміністрація Президента відмовилась коментувати аудіозаписи щодо екс-міністра екології та природних ресурсів Миколи Злочевського. Більше того, розмови Онищенка з нібито Петром Порошенком там назвали фейком.

У НАБУ також заявили, що готові вивчити оригінали оригіналів записів.

Олександр Онищенко, який переховується за кордоном, у свою чергу, заявив про готовність надати НАБУ для експертизи оригінал запису розмови нібито з президентом Петром Порошенком.

Нагадаємо, 5 липня 2016 року Верховна Рада підтримала подання генпрокурора про притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт Онищенка. 27 липня Луценко підписав повідомлення про підозру депутатові.

Наприкінці лютого 2017 Вищий адміністративний суд відмовився повертати Онищенку депутатську недоторканність. Йому інкримінують корупційні зловживання при реалізації газу, видобутого під час спільної діяльності з ПАТ «Укргазвидобування».

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ