Законопроект №0048 підтримали 266 депутатів.

Зокрема, законом ратифіковано Меморандум про спільні наміри Уряду України та Уряду Федеративної Республіки Німеччина стосовно незв'язаного фінансового кредиту загальним розміром 500 млн євро, підписаний 1 квітня 2015 року у м. Берлін.

Ратифікація меморандуму створює правові підстави для отримання частини незв’язаного фінансового кредиту KfW у розмірі 300 млн євро для фінансування пріоритетних проектів з відбудови та модернізації об’єктів інфраструктури східної частини України (транспорт, енергетика, теплопостачання, енергоефективність, водопостачання, водовідведення, соціальна інфраструктура, відновлення та будівництво житла), що будуть спільно узгоджені українською та німецькою сторонами в рамках двосторонньої групи високого рівня, а також забезпечення укладення окремих угод для отримання частини фінансування у розмірі 200 млн євро для потреб загального фонду державного бюджету.

Нагадаємо, що під час зустрічі федерального канцлера Німеччини Анґели Меркель з Президентом України Петром Порошенком 23 серпня 2014 р. у Києві було досягнуто домовленість про надання рамкових гарантій Федерального уряду Німеччини в обсязі 500 млн євро для отримання Україною відповідного фінансового кредиту від Кредитної установи для відбудови (KfW) для фінансування проектів, насамперед пов’язаних з відбудовою східної частини України.

Відповідно до цих домовленостей, 7 січня ц. р. у Берліні було підписано Спільну заяву Уряду Федеративної Республіки Німеччина та Уряду України.

Для реалізації згаданої спільної заяви було досягнуто домовленості про укладання Меморандуму про спільні наміри урядів України та ФРН, в якому визначено конкретні зобов’язання сторін, включаючи гарантування урядом України повернення кредитів, звільнення від оподаткування KfW, відмову від імунітету тощо.

ІА "Вголос": НОВИНИ