Зокрема, відповідний законопроект №0025 представив заступник голови МВС із питань євроінтеграції Тігран Авакян. Рішення підтримали 294 нардепи.

Представляючи проект Закону України «Про ратифікацію Меморандуму про взаєморозуміння між Україною та Європейським поліцейським офісом щодо встановлення захищеної лінії зв'язку», заступник голови МВС підкреслив, що набуття чинності меморандуму дасть можливість за допомогою захищеної лінії зв’язку здійснювати обмін інформацією між Україною та країнами-членами Європейського Союзу через Європол у режимі реального часу.

За словами Тіграна Авакяна, ухвалення цього закону створить правові підстави для набуття чинності меморандуму, що засвідчить прагнення України до поглиблення практичної взаємодії з європейськими інституціями та сприятиме зусиллям держави в боротьбі з транскордонною злочинністю на національному та міжнародному рівнях.

Заступник міністра внутрішніх справ зазначив, що українська сторона підписала меморандум з Європейським офісом поліції 11 березня цього року в Києві, Європол – 19 березня в м. Гаага.

ІА "Вголос": НОВИНИ