У Київському аеропорту Бориспіль Благодатний вогонь  зустріла делегація духовенства із Львівщини. Зокрема, отець Роман Кравчик (Львівська єпархія УГКЦ), отець Юрій Олійник (Стрийська єпархія УГКЦ), отець Василь Крушельницький (Жовківсько-Сокальська єпархія УГКЦ), отець Володимир Бачинський (Львівсько-Сокальська єпархія УПЦ КП), протодякон Тарас Солук (Львівська єпархія УАПЦ). Вони запалили від Благодатного вогню свої лампади і повернулись літаком до Львова, де їх зустріли представники єпархій, духовенство із Львівщини, Тернопільщини, Франківщини та парафіяни. Далі автомобілями Благодатний вогонь доставили до храмів.

Перевезення Благодатного вогню до Львова організував народний депутат Микола Ковзель. «Не кожному українцеві випадає щастя побувати на Святій землі, та ще й у день, коли на Гробі Господньому сходить Благодатний вогонь, - сказав нардеп. – Але ми хотіли, щоб у всіх храмах нашого краю, у всіх оселях християн запалало це святе світло. Подорож ми організували саме так, щоб Благодатний вогонь вірні отримали ще у суботу, перед Великоднім богослужінням».

У Львові Благодатне світло зустрів народний депутат, голова ЛОО «ВО Батьківщина» Іван Денькович.

У соборі Святого Юра  запалити свої лампади представники Львівської єпархії УГКЦ, до якої входять Золочівський, Пустомитівський, Яворівський райони та всі райони м.Львова. Представники Стрийської єпархії УГКЦ повезли вогонь на всі парафії Стрийського, Жидачівського, Миколаївського та інших районів єпархії. Духовенство Жовківсько-Сокальської єпархії УГКЦ доставили Благодатний вогонь у всі церкви Буського, Кам`янка-Бузького, Жовківського районів та інших  підпорядкованих їм єпархій. Привезли вогонь також у всі храми Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ. Духовенство та миряни УПЦ на чолі з о. Володимиром та о. Богданом прийняли капсулу з Благодатним вогнем на летовищі і доставили до церкви Георгія Побідоносця. Представник Львівсько-Сокальської єпархії УПЦ КП отець Володимир Бачинський доставив Благодатний вогонь до Покровської церкви міста Львова, звідки його передали до парафій УПЦ КП у всіх районах. Делегація УАПЦ на чолі з протодияконом Тарасом Солуком доставила Благодатний вогонь до Успенської церкви м.Львова, звідки він розійшовся на всі 228 парафій Львівської єпархії.

Тож сподіваємося, що цього дня кожен храм, кожна родина отримала частинку Святого світла, із якою зустріла великий празник Воскресіння Христового за великою ласкою Божою і з допомогою людей доброї вол
 

ІА "Вголос": НОВИНИ