Про це заявив міністр фінансів України Олександр Данилюк в інтерв'ю виданню Reuters, передає канал «112 Україна».

Він пояснив таку затримку складністю проекту пенсійної реформи, який повинен дати можливість отримати черговий транш від МВФ.

«Нам потрібно більше часу для обговорення... як у суспільстві, так і в парламенті. Так, парламент готовий значною мірою проголосувати за нього, але потрібно, щоб він всіх влаштовував», - сказав міністр.

Данилюк зазначив, що як тільки буде прийнятий законопроект, Україна зможе отримати п'ятий транш. Крім цього, така відстрочка вплине і на терміни першого внеску за кредитом, який був отриманий в 2015 році.

Видання відзначає, що ще у травні Данилюк заявляв, що Мінфін розглядає продаж облігацій на 1 млрд доларів, але у інтерв'ю заявив, що зараз мова йде про 500 млн доларів.

Нагадаємо, 21 червня Кабінет міністрів України направив до парламенту пакет законопроектів про пенсійну реформу. Спікер ВРУ Андрій Парубій висловив надію, що Рада розгляне проекти пенсійної реформи 11-14 липня.

Раніше повідомлялося, що Міжнародний валютний фонд відклав виділення чергового, п'ятого траншу Україні на кінець поточного року. Причина такого рішення, за даними ЗМІ, полягає у тому, що парламент не встигне за літо проголосувати за необхідні реформи. Як відомо, сума чергового траншу мала скласти 1,9 млрд доларів.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ