Націоналісти також відправили звернення до Генпрокуратури України із закликом розслідувати факт незаконного надання йому громадянства з метою покарання винних у цьому посадових осіб.

Про це передає прес-служба Всеукраїнського об'єднання «Свобода».

Нагадаємо, що 21 вересня Октябрський районний суд Полтави обрав запобіжний захід підозрюваному в замовленні вбивства свободівця Олега Супруненка депутату Миргородської міськради від «Радикальної партії Ляшка» Хачатуру Хачатряну – 60 діб тримання під вартою. На початку засідання депутат звернувся до суду з тим, що йому потрібен перекладач, бо він не розуміє української мови, а суддя Алла Чуванова вести засідання російською відмовилася.

«Хачатрян не є громадянином України за народженням, а набув його 2015 року, якраз напередодні місцевих виборів. Частина 5 статті 9 Закону України «Про громадянство» визначає, що володіння державною мовою є обов’язковою умовою для прийняття до українського громадянства. Публічне зізнання Хачатряна у незнанні державної мови означає, що громадянство він отримав незаконно. Відповідно до Закону, його має бути відібрано», – прокоментував ситуацію Андрій Іллєнко.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ