З такою заявою під час брифінгу у парламенті виступили народні депутати від ВО «Свобода» Андрій Іллєнко, Олег Осуховський, Михайло Головко та Олександр Марченко, – передає прес-служба Всеукраїнського об'єднання «Свобода».

Нагадаємо, що 9 березня, захищаючи інтереси громади Києва від незаконної забудови, свободівець Юрій Левченко постраждав від бандитів, найнятих КП «Благоустрій»:

«У Києві відбувається вакханалія, коли місцева влада, міський голова Кличко і більшість у Київраді, і поліція замість захисту інтересів киян покривають бандитів. «Тітушечна» армія, яку вони натравлюють на тих, хто не згоден із їхніми незаконними діями, спочатку била місцевих мешканців, а потім перейшла до побиття народного депутата України Юрія Левченка і депутата Київради Святослава Кутняка. Левченко з 9 березня перебуває в лікарні й буде там іще – в нього зламаний ніс, опіки очей, струс мозку, забої обличчя, – серйозні травми, які він отримав саме за захист інтересів киян», – заявив Андрій Іллєнко.

Націоналіст повідомив, що винні у побитті депутатів та громадян вже певну відповідальність понесли, а частину з них завдяки активній позиції свободівців затримали правоохоронці. Однак депутат зауважив, що правоохоронці повністю бездіяли, спостерігаючи побиття Левченка.

«Ці правоохоронці мають бути покарані. Уже були спроби перевести це в звичайну «хуліганку», але за нашим наполяганням справу переведено в замах на державного діяча. Ми будемо домагатися реального розслідування й притягнення до відповідальності всіх винних: і виконавців, і замовників злочину», – наголосив Андрій Іллєнко.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ