Про це заявили народні депутати України від ВО «Свобода» під час брифінгу в парламенті 23 травня 2018 року.

Свободівець Андрій Іллєнко зазначив, що депутати, серед яких четверо керівників фракцій і груп, звертаються до Голови Верховної Ради Андрія Парубія з вимогою включити до порядку денного законопроекти №0001-1 (Проект Закону про денонсацію Конвенції між Урядом України і Урядом Республіки Кіпр про уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доходи та Протоколу до неї) і №1112 («Про повернення капіталів, що перебувають та зареєстровані в Республіці Кіпр, офшорних зонах та інших юрисдикціях, звільнених від подвійного оподаткування, або тих, що мають пільговий режим оподаткування»). За словами депутата, ці законопроєкти зруйнують механізм офшорного пограбунку держави та повернуть до України награбоване.

«Депутати, місцеві ради та мільйони українців вимагають від керівництва Верховної Ради негайно поставити на голосування парламенту ці документи. Побачимо, хто працює на інтереси олігархату, а хто захищає український народ.

«Свобода» продовжує роботу з метою ухвалення Антиолігархічного пакета докорінних перетворень. Він єдиний сьогодні зможе вивести Україну з кризи і вирвати український народ із замкненого кола бідности, корупції та соціяльної несправедливости й допоможе зробити кожного українця заможним», – підкреслив Андрій Іллєнко.

Нагадаємо, напередодні проект рішення про звернення до ВРУ щодо необхідності ухвалення Антиолігархічного пакету докорінних перетворень підтримала Київська міська рада. Відтак Київрада стала вже 80-ю місцевою радою, яка висловилася «за» Антиолігархічний пакет.

Як уже писав «Вголос», 3 квітня у Києві щонайменше 20 тисяч націоналістів вийшли на Марш «За українське майбутнє без олігархів» з вимогою прийняття в Україні Антиолігархічного пакету перетворень. Тоді націоналісти передали свої вимоги Прем'єр-міністрові України Володимирові Гройсману, Голові Верховної Ради Андрієві Парубію та Президентові Петру Порошенку.

Лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок пояснював, що націоналісти вимагають два напрямки цих антиолігархічних законів: економічний і політичний.

«Економічний - це закони про деофшоризацію, про скасування приватних монополій, про впровадження податку на розкіш, про впровадження прогресивної шкали оподаткування, про припинення приватизації стратегічних підприємств і унеможливлення приватизації землі с/г призначення. Ми пропонуємо цілу низку законопроектів, які мають повернути у державну власність енергогенеруючі і енергорозподільні компанії, які сьогодні належать олігархам, завдяки яким у нас і ростуть ціни на комунальні послуги.

І політичний блок: закон про імпічмент Президента, закон про скасування депутатської, суддівської, президентської недоторканності, закон про прозору і просту процедуру відкликання депутатів, чиновників і суддів, закон про нове виборче право», - зазначав Тягнибок.

ІА "Вголос": НОВИНИ