Про це він заявив в ефірі «Політичної студії» на обласному телебаченні «Галичина», повідомляє прес-служба ВО «Свобода».

«Виборчий процес у нашій державі вже традиційно проходить некоректно, брутально, з просто-таки кричущими порушеннями. Це не лише позбавляє найгідніших представників громадськості можливості потрапити в органи влади, а й перешкоджає встановленню в Україні справді демократичного політичного порядку», – відзначив Олександр Сич.

За словами політика, незважаючи на вимоги чинного законодавства, перелік виборчих округів Івано-Франківщини на сайті ЦВК було оприлюднено лише о другій половині дня понеділка, хоча законодавець вимагав зробити це ще кілька днів тому. Ба більше, оприлюднені округи вже зараз викликають дуже багато запитань.

«В Івано-Франківську, до прикладу, абсолютно незрозумілою є ситуація в мікрорайоні Пасічна. Адже логічно: якщо за кількістю виборців Пасічна повинна мати два округи до обласної ради, їхні межі доцільно встановити відповідно до складових частин мікрорайону, розподілених центральною дорогою. Це – природно, і саме така практика склалася роками. Натомість округи «пошматували» навіть не по діагоналі», – заявив «свободівець».

Як зауважує політик, чітко помітно, що влада застосовує адмінресурс на догоду окремим лояльним до неї кандидатам.

«Ще більше сюрпризів можна побачити в районах. На Надвірнянщині, до прикладу, так «підганяли» округ, що навіть забули включити ціле село! Це взагалі дикість, якої на теренах нашої області раніше не було».

Тому, резюмує Олександр Сич, сподіватися можна хіба що на розум виборців, на те, що наші виборці вже не раз опеклися. Важливо вчитуватися, дивитися, хто дійсно виконав свої обіцянки, і голосувати свідомо, а не під впливом маніпуляцій. «Усе залежить від нас! Предметно, розумно обираймо собі ту владу, яка завтра керуватиме нами якщо не в державі, то в рідному селі», – закликав «свободівець».

ІА "Вголос": НОВИНИ