На головній площі міста – Соборній – попри похмуру дощову погоду зібралося біля двох тисяч людей, повідомляє Укрінформ.

«Я не був упевнений, що сьогодні збереться так багато людей через дощову погоду. Те, що відбулося в четвер у міській раді я назвав згвалтуванням міського самоврядування. Ми зібралися сьогодні тут не для того, щоб підтримати конкретну людину - Сєнкевича, ми прийшли сюди, щоб відстояти своє право вибирати. Адже тим, що відбулося, вам наплювали у душу, вашим бажанням знехтували», - сказав Сєнкевич, виступаючи перед віче.

За його словами, за 42-х депутатів, які проголосували за його відставку, на виборах віддали голоси трохи понад 20 тисяч миколаївців. За нього ж у 2015 році проголосували біля 80 тисяч. І це красномовно свідчить про вибір мешканців обласного центру.

Сєнкевич також наголосив, що ті, хто відправили його у відставку, зробили вибір за городян і тим самим продемонстрували, що люди, мовляв, нічого не вирішують.

Він також сказав, що здаватися не має наміру і з понеділка піде в суд і буде відстоювати в правовому полі право залишатися очільником міста.

Після цього Сєнкевич запропонував учасникам віче проголосувати за звернення до Верховної Ради з проханням про розпуск Миколаївської міської ради. Присутні проголосували «за». Потім бажаючі підтвердили це своїми підписами під паперовим зверненням.

Нагадаємо, що позачергова сесія міської ради 5 жовтня після звіту міського голови визнала незадовільною роботу Олександра Сєнкевича і висловила йому недовіру. За це проголосували 42 депутати з 54 наявних у міській раді. 

ІА "Вголос": НОВИНИ