Муніципальна варта погрожувала стоматологам, які прийшли пікетувати Львівську міську раду, і обіцяла винести активістів «уперед ногами».

Про це у розмовній студії «Правди. Наживо» заявив лікар комунальної поліклініки № 3 Юрій Казмірчук.

За його словами, за майже два роки протистояння — це вже не перший досвід, коли стоматологів не пропускають на засідання міської ради, натомість просто ігнорують: «Минулого тижня ми також приходили з акцією протесту до Євгена Бойка. І він обіцяв нам, що буде призначена особа, яка розробить дорожню карту і буде відповідати за виплату зарплати. Обіцяв виконати за тиждень, щоби ми звернулися до нього по цьому терміні. Ми звернулися в прийомний день, нас зустріла колона з муніципальної варти, яка нас не пропускала без будь-яких пояснень».

Відтак, каже Юрій Казмірчук, стоматологи були змушені вдатися до радикальніших дій. Саме тому й вирішили залишитись у стінах міської ради. «Чому ми так вирішили — ночувати? Не тому, що нам так подобається, це вкрай важко. Але, справа в тому, що така присутність нам гарантувала можливість доступу до сесії на наступний день», — пояснив він.

І хоч активісти й наразі звільнили приміщення, втім опускати руки не збираються.

Нагадаємо, стоматологам львівської комунальної поліклініки уже майже два роки не виплачують зарплати.

Більше — у відео. Прямі ефіри «Правди. Наживо» дивіться щобудня о 19.00 на телеканалі НТА.

ІА "Вголос": НОВИНИ