Відповідне фото є на сайті NASA.

Представлене агентством панорамне зображення складено зі знімків, зроблених ровером 3 червня 2017 року і отриманих накладенням трьох світлофільтрів (інфрачервоного, зеленого і фіолетового).

До завдань марсоходу входить визначити, чи переносилися камені знайдені в кратері,  чи можливо, вони з давніх пір нерухомі (тобто не піддавалися впливу потоків води). Більшість експертів вважають, що в даний час Opportunity перебуває на дні річкової системи, що існувала на Червоній планеті більше мільярда років тому. Противники цієї гіпотези вважають, що камені якщо і міняли своє положення, то не через вода, а від вітри.

Ровер НАСА Opportunity запущений до Марсу 7 липня 2003 року за допомогою ракети Delta II. На планеті апарат виявився 25 січня 2004 року. Передбачалося, що він пропрацюватиме на поверхні Червоної планети 90 діб, однак він продовжує функціонувати до сих пір.

Це другий марсохід, запущений НАСА в рамках програми Mars Exploration Rover. Його управлінням займається Лабораторія реактивного руху в Пасадені. Основним успіхом місії вважається виявлення на Марсі прісної води.

ІА "Вголос": НОВИНИ