Про це він заявив під час засідання уряду 11 липня, пише Громадське.

«Перш за все повинен сказати, що інформація, яка розміщена на «Українській правді» є повним фейком. Міністерство не відновлює співпрацю, а повністю завершує співпрацю (з російським «Росатомом» — ред.). Вся інформація та документи виставлені на сайті Міністерства енергетики та вугілля», — зазначив Насалик.

Також під час засідання уряду прем'єр-міністр України наголосив, що жоден з міністрів не має мандату на проведення переговорів з представниками країни-агресора. А будь-які переговори про співпрацю з російськими державними органами маютьпогоджуватись з прем’єром.

Раніше «Вголос» писав, що міністр енергетики України Ігор Насалик написав листа першому заступнику директора корпорації «Росатом» Кирилові Комарову із пропозицією відновити співпрацю, яку було призупинено під час активних бойових дій на Донбасі у 2015-му.

Як відомо, офіційне рішення припинити реалізацію спільного з РФ проекту зі спорудження заводу з виробництва ядерного палива в Кіровоградській областібуло прийнято Україною в середині 2015 року - в період активної фази війни Росії проти України на Донбасі.

Нагадаємо також, що після трагедії на Рівненському полігоні у виробництві українських мінометів «Молот» знайшли слід Кремля. Старокраматорський машинобудівний завод у Донецькій області, на якому у 2015–2016 роках виготовляли стволи для «Молотів», був пов'язаний із «Росатомом».

ІА "Вголос": НОВИНИ