Авторами листа є Станіслав Матушевський і Пьотр Лясковський. Лист опублікувало французьке видання «Liberation», про що на своїй сторінці у Твіттері інформує член партії «Право і справедливість» Юзеф Тесняк, повідомляє Onet.pl.

Вчителі пишуть: «Ті, хто нами керує, уживаючи поняття «народ», пропонують фальшиву «гордість», фальшиву «спільноту» і фальшифу «безпеку» тим, хто часто є нещасливими, змученими працею, кредитами, кому бракує надії, ціною пробудження у них презирства, недовіри і ворожості до «іноземців» – для легалізації святого егоїзму і виправдання байдужості та упередженості своїх поглядів і унеможливлення пошуків правди.

За словами авторів, «народ польський» (…) є відповідальним за злочини проти миру і людства, а польська держава в часи війни (…) до червня 1942-го року відмовлялося засуджувати злочини проти євреїв.

«Такі публікації завдають Польщі неподільних втрат образу. Винятково обурливими є такі слова, які отримує наша шкільна молодь», – коментує лист депутат, наголошуючи на потребі «пильного розслідування справи».

За справу взялася також депутатка від ПІСу Анна Собецька. «Політика сорому, політика брехні надалі присутня у наших публічних дебатах», – написала вона у Твіттері, попросивши міністра освіти Польщі Анну Залевську про втручання.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ